Sůl je velmi cenná
Sůl je velmi cenné koření, které při vhodném množství pomáhá našemu zdraví. Rohové také pomáhá významně v dochucování různých pokrmů v kuchyni.
Sůl je velmi cenná
Prospěch zdraví
Tento druh koření hraje v gastronomii obrovskou roli, a proto je pro nás velmi cenná. Někteří lidé říkají, že není úplně vhodná pro naše zdraví, takže si pojďme tuto myšlenku rozebrat. Člověk si vypěstoval oblíbenost umělého doslazování až časem, protože dříve pro něj nebyla přirozené. Zároveň každý z nás má slané jídlo rád v jiné míře, protože někdo jej moc nemusí, a naopak jiný ho má zase radši než sladké.
V rozumné konzumaci zdraví neškodí, takže je zde klíčové, jaké množství celkově soli konzumuje. Ta má totiž vysoký obsah sodíku, kterého máme určité množství, a proto nesmíme překročit jistou hodnotu. Když je ho totiž moc tak nám zvyšuje krevní tlak, čímž se mnohem více namáhají cévy a další části krevní soustavy. Další složkou je draslík, jenž v našem těle slouží k správné funkci svalů a nervů. Také je doporučován lidem, kteří trpí nadměrnou únavou. Takže sůl v přiměřeném množství neškodí.
Himalájská sůl
Sůl není rozhodně jen jedna, protože jich máma spoustu druhů. Lidé u nás nejčastěji nakupují obyčejnou sůl z obchodu, pročež na tom není nic špatného, ale kvalita je obyčejná. Máme tu i další druhy, protože himalájská sůl je oproti té klasické na mnohem lepší úrovni. Poznáme ji bezpečně díky tomu, že má narůžovělou barvu. Zajímavostí je, že vzhledem ke svému složení a účinkům se nepoužívá pouze k přímé konzumaci, ale také se používá k výrobě různé kosmetiky.
Na rozdíl od té obyčejné má přírodní původ, a proto obsahuje celý zástup různých přírodních látek a minerálů, které jsou prospěšné pro naše tělo. Sice je oproti běžné dražší, ale musíme si uvědomit, že skutečně obsahuje prospěšné látky a pro naše tělo je vhodnější, takže se nákup vyplatí. Prodává se v praktickém Jílovém balení, jenž dostatečně dlouho vydrží a dobře se skladuje. Dávkování není složité, protože ji můžete používat jako běžnou sůl.